luni, 25 ianuarie 2010

Dumnezeu si vegetarianismul

Stateam eu asa cu ceva timp in urma si reciteam Geneza (mi-am dat seama ca ramasesem in minte cu un rezumat deformat si descopeream lucruri noi) si vad ca scrie ca Dumnezeu a creat pomii si iarba cu samanta ei si le-a dat oamenilor sa le manance.
Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă, de pe toată faţa Pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră.” (Facerea 1:29)
Deci Dumnezeu ne-a creat vegetarieni.
Nu a facut animalele si i-a zis omului sa le vaneze sau sa le creasca si sa le manance. Cred ca le-a creat mai degraba ca omul sa nu fie singur pe pamant, sa se joace cu ele, sa se bucure de frumusetea lor, creatie a Lui. Dar Dumnezeu l-a creat pe om ca fiind vegetarian, fara nevoie de a ucide animale. Proteinele si le poate lua omul din seminte, pomenite in geneza, deci din semintele uleioase, din boabele de leguminoase, din bobul graului si a altor cereale.

Si atunci de ce omul a ajuns omnivor? Probabil omul la un moment dat a incercat carnea si i-a placut. Or nu tot ce nu e interzis si face bine omului. Dumnezeu doar a creat omul cu un anumit mod de functionare si i-a recomandat sa manance ce i-ar face cel mai bine, rodul plantelor. Insa omul e liber sa aleaga.

In plus Dumnezeu nu interzice total carnea, caci Fiului Lui a dat multimii sa manance peste si paine. Daca considera ca pestii sunt nocivi, nu ii inmultea si nu ii dadea oamenilor sa manance. Dar interesant, este vorba despre peste, carnea recunoscuta de medici ca fiind cea mai sanatoasa. In plus, la evrei exista interdictia de a manca carne de porc, care este si cea mai grasa si mai nesanatoasa.

Asadar Dumnezeu indeamna omul sa manance ce ii face cel mai bine si il ajuta sa fie sanatos: vegetale, inclusiv samanta lor, si peste. El e cel mai bun medic dietetician.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu