duminică, 14 februarie 2010

Mancare de ziua indragostitilor

Nu sunt adepta sarbatoririi clasice a Sf Valentin cu inimioare kitch, insa e o zi in care iti reamintesti sa faci ceva dragut pentru iubit/iubita. Nu ca in rest nu ar trebui, dar zilele de sarbatoare in general ne aduc aminte sa dam mai multa atentie partii sufletesti sau spirituale.
Si cum la barbati dragostea trece prin stomac, ce e mai frumos decat sa il trezesti cu un mic-dejun pe gustul lui. Si reteta de mai jos nici nu ia mult timp si efort:

Paste cu ciuperci

- spaghete cu ou (cat pentru 2 portii)in forme diverse
- pasta de tomate (recomand Arovit care e naturala, fara amidon, zahar, conservanti etc., doar strictul necesar)
- 1 ceapa
- cativa catei de usturoi
- un borcan de ciuperci sau ciuperci champignion proaspete (in acest caz e mai mult de munca, dar e mai gustos)
- ulei
- busuioc, cimbru
- verdeata
- sare (preferabil de mare, sarea iodata din pacate are un "minunat" E)

Se incalzeste tigaia, se adauga uleiul, apoi ceapa si usturoiul si se calesc un pic. Apoi se adauga pasta de tomate, cantitatea este in functie de cat de concentrat vreti sa fie sosul, si se mai tine pe foc.
Se taie ciupercile si se adauga in sos. Eu le-am pus cu tot cu zeama, pentru a fi mai gustos sosul. Mi-am permis pentru ca erau conservate in casa si erau sterilizate in apa cu sare, deci fara substante dubioase. Daca nu, se mai adauga apa. Si se mai lasa o vreme sa fiarba.
In tre timp se fierb pastele, care se adauga in apa care fierbe cu sare. Cand sunt gata (sa nu fie prea fierte, pentru ca se mai fierb un pic in sos ca sa se capete gustul acestuia) se scurg si se clatesc cu apa rece.
Se adauga pastele in sosul cu ciuperci, busuiocul, cimbrul si se potriveste de sare, se mai fierbe un pic. Se orneaza cu verdeata (mie nu mi-a venit ideea cand am preparat pastele, insa orice reteta suporta imbunatatiri.
Se serveste cu salata.

Feed-back-ul a fost foarte bun. Deci reteta este gustoasa, desi nu tocmai dietetica. Eu m-am delectat cu o salata de nota 11, reteta vine cat de curand.

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. In Cautarea Credintei interesant titlu ma fascineaza avand in vedere ca e in concordanta cu postarile tal e nu pot sa zic decat no comment m-ai dat pe sapte :P

    RăspundețiȘtergere